Rozen thee – Heb jij een sample ontvangen?

Ook wel bekend als de “koningin van de bloemen” is de roos waarschijnlijk een van de oudste medicinale planten bekend onder de mensheid. Er zijn fossielen gevonden met rozen van ruim 35 miljoen jaren oud! Van de oudheid tot vandaag de dag wordt de roos voor verschillende klachten gebruikt en voorgeschreven.

De roos is een van mijn lievelingsbloemen en toen ik in aanraking kwam met rozen thee was ik gelijk verkocht. In deze blog vertel ik jullie graag meer over de geneeskrachtige werking van de Roos.

Een mooie huid

Rozenwater komt voor in veel gezichtsverzorgingsproducten. En met een goede reden. De roos heeft een ontstekingsremmend effect en kan roodheid en een geïrriteerde huid verzachten. Daarnaast kan de roos de poriën doen verkleinen, de huid te tonen en een gezonde gloed doen creëren. Rozenwater bevat ook veel vrije radicalen (ja die ook in de pine pollen tincturen zitten) die het gevecht met de antioxidanten aangaan die je huid helpen er mooi en egaal uit te zien, fijne lijntjes en rimpels helpen te voorkomen en de kwetsbare Ph waarde helpt te behouden.

Rozen bevatten de volgende fytochemicaliën; nerol, geraniol en citronellol welke effectief zijn tegen vele microben en bacteriën. Je kan er een natuurlijke gezichtsreiniger van maken die acne, rosecea en andere bacteriële huidaandoeningen tegen gaan. Daarnaast hydrateert het je huid waarna je huidzacht en glad aanvoelt.

Depressie/ angst

Rozen bevatten bepaalde flavonoïden die een anti depressieven werking hebben. Na een onderzoek in Taiwan, of het dagelijks drinken van rozen thee invloed heeft op de intensiteit van de menstruatie en de daarbij behorende pijn, op 130 vrouwen kon het volgende worden geconcludeerd. Niet alleen werden de menstruatie krampen minder maar er werd ook een behoorlijke daling gezien in stress en angst en ongerustheid.

Rozen worden al eeuwen gebruikt voor hun kalmerende, opbeurende, en mood regulerende eigenschappen. Klinische studies hebben ook uitgewezen dat de essentiële olie kan bijdragen aan een relax gevoel, de hartslag kan verlagen, de bloedruk kan verlagen en milde depressieve klachten kan ombuigen.

Hoewel de roos voor vrouwelijke energie staat heeft de roos ook voor mannen een krachtige geneeskrachtige werking. Dan wel niet voor menstruatiepijn, al voelen sommige mannen wel heel lief met ons mee, wel als mood booster of energiegever op die maandelijkse momenten dat je het nodig hebt. En zelfs voor kinderen is rozenwater zeer geschikt. Met name voor kinderen die vele woede aanvallen hebben of emotionele ups en downs ervaren kan rozenwater of rozen limonade helpen.

Hoe te gebruiken

Schenk heet water over de rozenknopjes heen. Laat even trekken en drink dit als thee. Als je het water laat afkoelen heb je rozenwater wat je weer kan gebruiken om limonade te maken of een ander verfrissend drankje. Rozenwater kan je ook gebruiken in heerlijke toetjes of in cocktails.

Enjoy the good with the good!

2 Reactie's
  • blondblondblond
    Geplaatst op 12:46h, 13 augustus Beantwoorden

    Wat een leuke tip. Eenvoudig zelf te proberen, en te bestellen als je geen tuin hebt. Thanks

  • Nicolet Schuitemaker
    Geplaatst op 21:11h, 14 augustus Beantwoorden

    wat heb ik een leuk pakket ontvangen met heerlijk geurende rozenblaadjes.

Geef een reactie