Hoe lang kan je een tinctuur gebruiken?

Een week? Een maand? Een jaar? Hoe lang kan je tinctuur blijven gebruiken? 

Door de samenstelling van de tincturen behoren deze tot de adaptogenen kruiden. Van adaptogenen wordt gezegd dat ze zorgen voor stabilisatie van de fysiologische processen in het lichaam.  Fysiologische processen zorgen ervoor dat je lichaam gewoon lekker werkt. Dat je temperatuur constant blijft bijvoorbeeld.

Adaptogenen helpen het lichaam weerstand te bieden aan geestelijke en lichamelijke stress die de fysiologische processen kunnen beïnvloeden. Adaptogenen zorgen ervoor dat het lichaam weer in balans komt met alle voordelen van dien. 

Adaptogenen kunnen je helpen om in alle facetten van het leven veerkrachtig te blijven, waardoor je meer energie, focus, kracht en een beter algemeen humeur behoudt.

Adaptogenen kruiden kunnen langdurig gebruikt worden. Ik raad wel aan, net zoals bij alternatieven therapieën, na een aantal weken intensief (lees dagelijks) gebruik van de tinctuur een “stopweek” in te bouwen. Tijdens deze week kan je gelijk checken of je lichaam zelf gewoon weer lekker draait en je wellicht kan stoppen met de tinctuur.

Als de fysiologische processen weer in balans zijn kan je het dagelijkse gebruik stoppen. Een tinctuur kan tijdelijk ondersteuning bieden aan het lichaam. Zodra alles weer lekker in balans is heb je (dagelijks) geen tinctuur meer nodig. Je kan de tinctuur dan naar gevoel of bij bepaalde situaties inzetten.

 

Geen reactie's

Geef een reactie