Het unieke productieproces van de tincturen van Uniek Herbals

De producten die Uniek Herbals verkoopt zijn producten die (zo veel mogelijk) van Nederlandse bodem komen. Mochten de ingrediënten niet uit Nederland komen is hier een goede reden voor (denk aan de honing uit Griekenland van de berg Athos). Tijdens het oogsten van de kruiden staan de partners van Uniek Herbals letterlijk met de voeten in de klei. Na het oogsten van de verschillende kruiden worden er energetische intenties aan de kruiden meegegeven. Dit doen we doormiddel van kristalen en orgone energie (met behulp van orgonites).

De productielocatie van de tincturen is een echte duurzame biologische-parel in Nederland namelijk Biosfeer Groede.

Bij Biosfeer Groede worden o.a. hoogwaardig biologische kruiden tincturen ontwikkeld en geproduceerd. Alles is in eigen beheer, van het ontwikkelen van het recept, het telen van de kruiden, tot het bestikkeren van de flesjes.

De liefde en passie voor mens en natuur is bij Bio-sfeer goed te voelen. De kruidentuin en kassen waar de verschillende kruiden groeien en alle tincturen starten is hier een mooi voorbeeld van. De kruiden die door ons klimaat niet goed tot hun recht komen worden bij hoogwaardige partners ingekocht. Biosfeer is volledig Europees gecertificeerd. Onze tincturen hebben dan ook de hoogste certificering die mogelijk is. Denk hierbij aan, analysecertificaten, chemische certificaten en bacteriële certificaten. Biosfeer Groede is zowel volgens SKAL en de GMP+-richtlijnen gecertificeerd, als volgens de FSSC22000-normering.

Het produceren is volledig op de tincturen afgestemd om een zo hoog mogelijke kwaliteit van de tinctuur te garanderen. De tincturen krijgen na het drogen en vermengen met de alcohol elke dag aandacht en liefde mee tot de kruiden volledig vloeibaar zijn geworden. De tincturen worden vervolgens verder opgebouwd en op microbiologische en chemische waarden gecontroleerd. Na het persen en een paar dagen rust zijn de tincturen klaar om gebotteld te worden.

De pine pollen tinctuur is volledig gecertificeerd voor maar liefst 140 landen.

Tags:
2 Reactie's
  • nicolet schuitemaket
    Geplaatst op 21:19h, 12 augustus Beantwoorden

    wat een super mooi product

  • blondblondblond
    Geplaatst op 12:59h, 13 augustus Beantwoorden

    Heel fijn product, en biologisch, dat geeft een vertrouwd gevoel.

Geef een reactie