De Pijnappelklier: Wat is het en welke functie heeft het?

De pineal gold pine pollen tinctuur helpt de pijnappelklier te activeren. Je kan je hierdoor intuïtief sterker voelen, je dromen als levendiger ervaren, de kwaliteit van je slaapt verbeteren, je libido en het nachtelijke herstellende vermogen een boost geven. Daarnaast kan je de eigen emoties (en die van andere) beter aanvoelen. Je zou ook kunnen merken dat je over het algemeen een betere mood ervaart. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier onder:

Je pijnappelklier, ook wel bekend of hypofyse, is een klein kliertje dat in je hersenen zit. Je kan op twee manieren naar dit kliertje kijken. Vanuit een biologisch en vanuit een spiritueel oogpunt. Beide oogpunten doen echter niet voor elkaar onder.  

Om eens bij de biologisch kant van de pijnappelklier te beginnen. De pijnappelklier dankt zijn naam aan de vorm. Die is namelijk gelijk aan die van een pijnappel/dennenappel. Dit hormoonproducerende kliertje, ongeveer zo groot als een doperwt, bevind zich midden in je hersenen. But size doesn’t matter, dat weten we allemaal.

De pijnappelklier regelt onder andere dat van het aminozuur tryptofaan (wat uit je voeding wordt gehaald) de neurotransmitters serotonine en melatonine worden aangemaakt. Melatonine is dat magische spul waar we zo lekker van kunnen slapen en serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. **

Hoe pakt de pijnappelklier dit aan

Het omzetten van het tryptofaan naar melatonine en serotonine gebeurd onder invloed van licht dat de pijnappelklier via een impuls stroom vanuit je ogen bereikt. Jouw pijnappelklier kan dus zien of het licht of donker is en welk hormoon er aangemaakt moet worden. Een tekort aan daglicht of een overschot aan licht (met name blauw licht van een beeldscherm) kan de pijnappelklier ontregelen.

Hoe minder licht er wordt doorgegeven, hoe meer melatonine er wordt aangemaakt. Melatonine is essentieel voor het functioneren van je biologische klok. Melatonine zorgt ervoor dat je dag en nacht ritme lekker in elkaar overloopt en je ontspannen inslaapt. Geen energie zuigende, slapeloze nachten meer! Dit is nog niet alles, melatonine doet nog meer. 

Waargenomen effecten van Melatonine op het immunsysteem zijn onder meer, bevordering van beenmergcellen, het aanmaken van natural killer cellen die de schadelijke vrije radicale aanvallen. Dit heeft weer een preventieve werking op de aanmaak van kanker-cellen en het proces van (versneld) ouder worden.

Melatonine stuurt het herstel en de opbouw van je lichaam aan. Denk hierbij onder andere aan de opbouw van je spieren, het vechten tegen infecties en virussen, het opruimen van schadelijke cellen en het activeren van nog veel meer herstelacties tijdens je diepe slaap.

De pijnappelklier is een fijngevoelig regelorgaan dat onder andere communiceert doormiddel van psychoactieve hormonen. Deze hormonen hebben een invloed op het gedrag of de beleving van de gebruiker. De pijnappelklier wordt gezien als het hart van de psychosomatische controle.

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn, zere nek, rug en spierspanningen die ontstaan door stress, spanning en angst. Deze fysieke klachten zijn vaak lastig te verhelpen en regulieren (fysio)-therapieën bieden vaak geen uitkomst. 

Om je pijnappelklier optimaal te laten functioneren doe je er goed aan onder andere spanning, stress, angst, fluoride*, grote hoogteverschillen en grote temperatuurverschillen te vermijden. Dit wetende; zit jij de hele dag rustig op de bank broccoli te eten? Waarschijnlijk niet en is jouw pijnappelklier aan het verkalken door het moderne leven.

Het aanmaken van minder melatonine heeft vele gevolgen van dien. Denk aan slaapproblemen, weinig energie overdag en ‘s nachts niet in slapen kunnen komen, verminderde seks drive, stemmingswisselingen, eetbuien, emotionele onbalans, stress en burn-out klachten en een versneld verouderingsproces.

*Wanneer krijg je nu fluoride binnen? Fluoride zit in meer dan je denkt. Het zit in bepaalde soorten tandpasta en zo staat de F in bijvoorbeeld 4-fmp voor fluoride.
**Naast Melatonine en serotonine bevat de pijnappelklier ook een kleine hoeveelheid DMT.

2 Reactie's
  • Marloes van der Ham
    Geplaatst op 11:42h, 11 augustus Beantwoorden

    Super interessant! Ben heel benieuwd naar het resultaat van de werking

  • Nadine Blaauboer
    Geplaatst op 12:05h, 11 augustus Beantwoorden

    Heel interessant om te lezen! Kan niet wachten om de pine pollen tinctuur te gaan proberen!

Geef een reactie